Inloggen
Zoeken
Talent & Co met Fabiënne

Bericht geplaatst op: 7-11-2018In het gebouw van L1 in Maastricht werden begin dit jaar vijf talenten gepresenteerd die meedoen aan het nieuwe tv-programma Talent & Co. Gedeputeerde Ger Koopmans benadrukte tijdens de presentatie het belang van talentontwikkeling in Luimburg. Naast de Provincie waren er vertegenwoordigers van de deelnemende Limburgse scholen, maar ook ondersteunende organisaties, zoals Huis voor de Kunsten Limburg, Kunstbende Limburg, muziekstimuleringsprogramma DOOR! en Stichting FSI.
Uit zo’n vijftig talenten zijn eind vorig jaar 5 kandidaten geselecteerd, namelijk Sino Schoonbrood (16 jaar, Grotius College Heerlen, piano), Lotte Boonen (14 jaar, Bonnefanten Collega Maastricht, dans), Tijn Bosch (13 jaar, Kunstbende, DJ), Pim Hesen (13 jaar, Valuascollege Venlo, sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16, jaar, Lyceum Schöndeln Roermond, dwarsfluit).
Fabienne is gescout via Kunstbende Limburg en de Limburgse cultuurprofielscholen: middelbare scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staat. Onlangs werd bekend gemaakt dat Lyceum Schondeln de komende vier jaar weer cultuurprofielschool is.
Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld. Hij of zij wordt beloond met de FSI Talent Troffee, een waarderingsprijs in de vorm van een coachingstraject. Stichting FSI is een fonds dat het stimuleren van talent en culturele initiatieven een warm hart toedraagt.
Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater van Kerkrade. Hiervoor zijn al tickets te verkrijgen. Deze kosten 5 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de PLT Theaters, de link: https://www.plt.nl/programma/talent-co/05-01-2019-20-00
Het programma heeft een eigen website, www.talentenco.tv waarop extra informatie over de talenten en het programma te vinden is.


Terug

Copyright Lyceum Schöndeln