Lessen over alcohol in klas 3

Bericht geplaatst op: 11-10-2018

De module bestaat uit drie digitale lessen, waarmee leerlingen in een computerruimte onder begeleiding van de mentor aan de slag gaan. In de eerste les ligt de nadruk op kennisoverdracht: Wat weet jij? De leerlingen krijgen informatie over wat alcohol precies is, wat de effecten van alcohol zijn, ze leren wat alcohol in je lichaam doet enzovoort. De tweede les gaat over: Wat vind jij? Ze worden gestimuleerd om goede afwegingen en keuzes te maken voor zichzelf en voor hun omgeving. De derde les gaat over houding en gedrag: Wat doe jij? De leerlingen worden zich bewust van de gevolgen van keuzes, zoals wel of niet drinken, en van de invloed van anderen op hun gedrag. De les wordt afgesloten met een kennistest.
Wij hopen hiermee bij te dragen aan het maken van gezonde keuzes door onze leerlingen.