Elektriciteit in huis

Bericht geplaatst op: 4-10-2018

Zo zal onder andere aandacht worden besteed aan de kleurcodering van draden, beveiligingen en geldende wettelijke regels. Leerlingen zullen leren wat er allemaal in een meterkast te vinden is, hoe je een stopcontact of lichtpunt moet vervangen of een extra stopcontact of lichtpunt moet aanleggen en hoe je een energieverbruiksrekening moet interpreteren.
Dit zullen ze leren aan de hand van theorie, maar vooral aan de hand van praktische opdrachten. Zo zullen ze thuis een aantal zaken moeten uitzoeken, practica moeten doen op school en bij IWZO en op school een modelhuis van stroom moeten voorzien (compleet met stopcontacten, lichtpunten, groepen en hotelschakeling).
Daarnaast wordt een gastles verzorgd door IWZO betreffende elektriciteitstransport en energievoorziening in huis.

Er zijn twee activiteiten (deels) buiten de reguliere lestijd van natuurkunde:

Gastlessen op maandag 22-10-2018
V4nat8 MES 5e uur (deze cluster heeft dan natuurkunde)
V4natD RWI 6e uur
V4nat5 GEN 7e uur