Inloggen
Zoeken
High School Holland Gastgezinnen gezocht!

Bericht geplaatst op: 30-5-2018Open jouw wereld! Heet onze internationale studenten welkom!
Lyceum Schöndeln vindt het een verrijking voor leerlingen en medewerkers als leerlingen uit andere landen gedurende een jaar onze school bezoeken. Het is ieder jaar weer mooi te ervaren hoe geïnteresseerd en behulpzaam onze leerlingen zijn, welke vriendschappen ontstaan en hoe internationale studenten na een aantal maanden in ons land en op onze school de Nederlandse taal steeds meer durven te gebruiken.
Door als Welcoming School onze deuren open te zetten dragen we eveneens bij aan wereldburgerschap: begrip tussen burgers wereldwijd.

Regina Buijze, teamleider en lid van de schoolleiding van Lyceum Schöndeln
Ervaringen van een gastgezin

Eerder gingen er al internationale scholieren naar Lyceum Schöndeln en naar andere middelbare scholen in Nederland. Zij kwamen terecht in een gastgezin in de regio. Wij vroegen een gastgezin hun ervaring kort te delen:
“Met het hosten van een buitenlandse student haal je een stukje buitenland in huis. Het maakt het gezin een stuk dynamischer en een stuk internationaler. Een internationale student in huis is ook een voorbeeld voor de eigen kinderen. Ze leren dat er meer is dan je eigen land en dat al die dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn in een ander land heel anders werken. Verder blijft het intrigerend om een student te observeren tijdens hun verblijf hier en de ontwikkeling te zien die ze hier door maken”.
“Het is echt een uitdaging om een student in huis te nemen. Niet alleen maak je kennis met de cultuur van de student, maar je dompelt je ook onder in de Nederlandse cultuur. De studenten zijn nieuwsgierig en vragen je van alles over jouw eigen cultuur. Waarom is de vlag van Nederland rood-wit-blauw? Waarom draagt iedereen tijdens grote evenementen oranje, en ga zo maar door! Het zet je echt aan het denken.”

Gastouders
Over High School Holland

Meer van de wereld zien zonder van huis te gaan. Het kan met het Travel Active High School Holland programma. Ook dit jaar komen er weer vele buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. Via Lyceum Schöndeln en hun gastgezin leren ze de Nederlandse taal en cultuur kennen. U kunt het gastgezin zijn dat de student een warm thuis biedt en hem of haar kennis laat maken met ons prachtige land. Dit jaar komen de studenten, die het hele schooljaar blijven, op 20 augustus in Nederland aan. Eerst is er een oriëntatieweek waarin ze workshops en taaltrainingen volgen. Natuurlijk laten we ze daarnaast o.a. Amsterdam zien en leren we ze fietsen!
Als gastgezin krijgt u trouwens van ons een Travel Active-fiets waar de student gebruik van kan maken. U kunt er voor kiezen om een student voor een semester (5 maanden) te hosten of een schooljaar (10 maanden). Gedurende de uitwisseling wordt u en de student begeleid door onze Regio-coördinator Kara van der Velden. Lokaal worden er uitjes door hen georganiseerd en ook Travel Active organiseert events voor studenten en gastgezinnen! Als gastgezin zorgt u alleen voor kost en inwoning voor de student. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active. Hebt u vragen aan ons, bel gerust 020- 737 20 62 of kijk op www.travelactive.nl/high-school-holland.
Vanaf augustus heten wij 3 studenten zeer welkom bij het Lyceum Schöndeln. Zij zouden graag geplaatst worden bij een gastgezin in Roermond of op fietsafstand van de school. Maak hieronder kennis met ze. Naast deze studenten komen er nog veel meer internationale studenten naar Nederland. Benieuwd naar hen? Bekijk dan ook de profielen van deze studenten. Wij horen graag van je!
Voor meer informatie of vragen neem contact op met het High School Holland team:
Highschoolholland@travelactive.org of +31 (0)20 737 20 62

Runa uit Japan
16 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018
Naam: Runa Land: Japan Geboortedatum: 31 januari 2002 Persoonlijke eigenschappen: Behulpzaam, beetje verlegen, aardig, vrolijk en grappig Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: Tennis, tekenen en muziek luisteren
Bijzonderheden: Allergisch voor pollen
Hallo,
Ik ben Runa, ik ben 16 jaar oud en ik woon in Ashiya City in Japan. Ik woon daar met mijn vader Daisuke en mijn moeder Miwa. Ik ben erg geïnteresseerd in andere landen en andere culturen. Zo heb ik al eens een ‘homestay’ gedaan in Taiwan en ook in Thailand.
Ik noem mezelf sportief, ik speel al negen jaar tennis en ik train vier keer in de week. Bij de tennis club heb ik ook veel van mijn vrienden leren kennen. Misschien kunnen we in Nederland straks wel samen gaan tennissen, dat zou ik namelijk erg leuk vinden. Verder vind ik het fijn om te tekenen en luister ik veel naar muziek. Mijn moeder werkt op de markt, ik vind het leuk om haar daar te helpen. Thuis knutselen we samen, tegenwoordig maken we samen oorbellen.
Wanneer ik nieuwe mensen ontmoet kom ik misschien eerst wat verlegen over, maar dat verandert gelukkig snel. Thuis kook en bak ik graag. Het lijkt me leuk om mijn gastgezin Japanse gerechten en laten proeven en ik wil ook graag leren over de Nederlandse keuken. Vooral Nederlandse koekjes en andere zoetigheden zou ik graag eens willen leren maken. Ik hoop dat jullie dat mij hier bij willen helpen. Tegenwoordig kun je alles over een land opzoeken op internet, maar om Nederland echt te beleven heb ik besloten om er een jaar te gaan wonen en naar school te gaan. Ik heb er heel veel zin in!
Vriendelijke groet,
Runa

Francisco uit Brazilië
17 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018
Naam: Francisco Land: Brazilië Geboortedatum: 31 december 2000
Persoonlijke eigenschappen: Doelgericht, slim, serieus en leergierig Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: Lezen, basketballen, muziek luisteren, films kijken en gedichten schrijven Hallo,
Hoe gaat het? Mijn naam is Francisco en ik ben een 17-jarige Braziliaan. Ik ben op zoek naar een Nederlands gastgezin dat mij in huis wil nemen tijdens mijn uitwisselingsjaar in Nederland. Er zijn een aantal dingen die jullie van mij moeten weten. Ik ben iemand die erg doelgericht is, want als ik weet wat ik wil dan ga ik daar volledig voor. Ik wil later een filosoof worden want ik hou erg van lezen en denk graag diep na over dingen. Ook vind ik het leuk om lange gesprekken te hebben, om op die manier informatie en ervaringen uit te wisselen met anderen. Ik hoop dan ook dat de ervaring in Nederland mijn horizon laat verbreden en dat ik dingen ook vanaf andere perspectieven ga zien. Anderen zeggen vaak dat ik mij makkelijk aanpas aan situaties, een goede luisteraar ben en ook dat ik soms een beetje chaotisch ben.
Op school gaat het erg goed, want ik haal goede cijfers en let altijd goed op in de les. Geschiedenis is mijn favoriete vak, maar ik vind Portugees, Engels en Spaans ook erg leuk. Mijn familie bestaat uit mijn vader Fernando, moeder Patricia en broertje Antonio van 15 jaar. Wij zijn erg gehecht aan elkaar, vooral mijn broertje en ik. We doen veel leuke dingen met zijn allen, zoals spelletjes spelen, kamperen en wandelen.
Ik speel graag basketbal, maar kijk ook graag naar wedstrijden. Op momenten dat ik gestrest ben, zorgt het er ook voor dat ik rustig wordt en de rest even vergeet. Handbal vind ik ook leuk, maar voetbal is dan weer niet zo mijn ding. Lezen doe ik ook graag want ik wordt er slimmer van en het trekt mij even weg uit de echte wereld. Ik hou ervan om muziek te luisteren, omdat ik het vooral leuk vind om uit te zoeken wat de achtergrond van de muziek is, waar het over gaat. Sinds enige tijd schrijf ik ook gedichten, het helpt mij om te ontspannen en rustig te worden.
Tijdens mijn uitwisseling in Nederland hoop ik veel mooie ervaringen op te doen en vloeiend Nederlands te leren spreken. Ik ben erg nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en kan niet wachten jullie beter te leren kennen!
Vriendelijke groet,
Francisco

 

Feng-Chan uit Taiwan
14 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018
Naam: Feng-Chan Land: Taiwan Geboortedatum: 25 juni 2003
Persoonlijke eigenschappen: Sportief, humoristisch, beleefd en soms een beetje verlegen Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: Badminton, voetballen, fietsen, koken, basketballen, honkballen Bijzonderheden: Bang voor huisdieren
Hoi,
Mijn naam is Feng-Chan, al mogen jullie mij gewoon Timmy noemen. Ik ben 14 jaar maar zal 15 jaar zijn als ik jullie in augustus zal ontmoeten. Ik woon samen met mijn ouders op het platteland van Taiwan. Mijn vader is boer en mijn moeder is verpleegkundige. Samen vormen wij een heel gelukkig gezin en doen we graag leuke dingen met zijn drieën.
Aangezien mijn school redelijk ver is van waar ik woon, woon ik nu bij mijn school. Het is een grote school en ik vind het leuk om samen met m’n klasgenoten te basketballen en badmintonnen. Doordat ik vaak ver weg ben van huis, heb ik al veel geleerd over hoe ik om moet gaan met heimwee. Op school gaat het erg goed en mijn Engelse leraren zijn altijd erg positief over mijn spreekvaardigheid. Straks zal ik uiteraard ook Nederlands gaan leren en aangezien dat helemaal nieuw is voor mij, zal dat wel even wennen zijn.
Ik ben op het eerste gezicht een verlegen jongen maar als we veel samen kletsen en tijd door brengen dan zullen wij zeker een hele fijne tijd samen hebben! Ik vind het leuk om grappen te vertellen en geintjes uit te halen met mijn vrienden of ouders.
Ik vind het erg leuk om sporten te doen zoals badminton, basketbal en honkbal. Na het sporten voel ik mij altijd erg goed. Ik heb ook competitie gedaan met badminton en heb al veel prijzen gewonnen. Koken vind ik ook erg leuk om te doen en als ik thuis ben is dat vaak met mijn moeder samen. Ik zou voor jullie ook graag eens koken want ik maak hele lekkere Taiwanese gerechten zoals dumplings en verschillende Chinese gerechten. Ik ben benieuwd wat voor Nederlandse gerechten ik allemaal ga leren kennen!
Ik hoop dat we goede vrienden worden en veel leuke dingen zullen gaan doen. Alvast bedankt dat jullie mij 10 maanden in huis willen nemen!
Groetjes,
Feng-Chan (Timmy)

Alfredo uit Mexico 16 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018
Naam: Alfredo Land: Mexico Geboortedatum: 5 juli 2001 Persoonlijke eigenschappen: Sportief, creatief, rustig Verblijfsperiode: Een schooljaar Hobby’s: Frisbeeën, tekenen, video spelletjes spelen Bijzonderheden: allergisch voor gras, stof en bijensteken.
Hallo,
Ik hoop dat ik tijdens mijn uitwisseling in Nederland veel zal leren over jullie leefgewoontes. Daarnaast zal ik ook veel met jullie delen over mijn cultuur. Ik heb er altijd van gedroomd om te studeren in Nederland. Ik heb veel gelezen over Nederland en vind het interessant dat jullie zoveel aan het milieu doen. Ook weet ik dat Nederland een van de beste universiteiten van de wereld heeft. Ik hoop dat ik hier later terug kan komen om te studeren.
In Mexico woon ik in een gewone stad samen met mijn moeder Marisol, mijn vader Alfredo, mijn zus Carolina, mijn broer Mauricio, mijn neef Gustavo en twee huisdieren. Ik zit momenteel op een katholieke school sinds 2014. Op deze school heb ik veel mensen ontmoet en veel vrienden gemaakt. Thuis houd ik mijn kamer schoon, doe ik de afwas en help ik met de tuin onderhouden.
Bedankt dat ik tijdelijk bij jullie mag wonen en deel uit mag maken van jullie levens. Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten.
Vriendelijke groet,
Alfredo

 

Romaric uit België
17 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus
Naam: Romaric Land: België Geboortedatum: 24 mei 2000 Persoonlijke eigenschappen: Sportief, humor, zelfvertrouwen, nieuwsgierig naar andere culturen, enthousiast en behulpzaam.
Verblijfsperiode: Een schooljaar.
Hobby’s: Rugby, voetbal, volleybal, scouting Bijzonderheden: Allergisch voor stof en pollen.
Hallo,
Ik ben Romaric en ik woon in een klein dorpje in België. Ik wil erg graag mijn talen bijschaven en echt tweetalig worden, vandaar mijn keuze om een jaar in Nederland naar school te gaan en bij een gastgezin te wonen.
We gaan nu met mijn familie en vrienden al ieder jaar met Pasen naar Nederland. Ik kom uit een gezin met zes personen. Mijn vader Reginald in zakenman en reist veel. Mijn moeder Nathalie is kleuterleidster. Ik heb een zus van 22, Alexandrine, zij studeert marketing en communicatie. Lorraine is mijn andere zus en is 20, zij wil later architect worden. Dan heb ik nog een jonger broertje, Corentin van 13, hij gaat naar de middelbare school. Ik zelf zit op een kostschool in Maredsous. Deze plaats is heel bekend van het bier wat hier gebrouwen wordt en de kaas die er wordt gemaakt.
Ik ben heel sportief. Een tijdje geleden stonden we met mijn team in de nationale rugby finale! Sinds mijn zesde zit ik bij de scouting. We gaan veel weekenden met elkaar om en we hebben een scouting-kamp met Pasen en in de zomervakantie. Met mijn familie hebben we veel landen bezocht. Zo waren we in Hongarije, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland.
Ik hoop echt dat ik aan het eind van mijn uitwisselingsjaar goed Nederlands kan spreken. Ik denk dat ik, net als mijn zus, ook marketing of communicatie wil gaan studeren, mijn kennis van het Nederlands is dan erg nuttig. Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten!
Vriendelijke groet,
Romaric

 

Beatriz uit Brazilië
17 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018
Naam: Beatriz Land: Brazilië Geboortedatum: 6 april 2001 Persoonlijke eigenschappen: muzikaal, sociaal, openminded en vrolijk
Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: zingen, gitaar spelen, films
Bijzonderheden: allergisch voor honden en katten
Hoi,
Mijn naam is Beatriz maar mijn vrienden noemen mij Bia. Ik kom uit Brazilië en woon in Belo Horizonte, Mina Gerais samen met mijn moeder Monica, vader Giovani en broer Guilherme. Onze band is erg hecht, we respecteren en tonen veel liefde naar elkaar.
Ik zou mezelf omschrijven als een flexibel, openminded, vrolijk en respecterend persoon. En mijn vrienden zeggen dat ik grappig ben. Mijn grootste interesse, wat ik ook beschouw als een groot gedeelte in mijn leven is muziek. Ik hou van zingen en ik speel akoestische gitaar. Kunst is belangrijk voor me in elke vorm. Ik hou van culturele activiteiten zoals films, literatuur en schilderingen. Ook talen is iets waar ik erg geïnteresseerd in ben. Per week heb ik een keer gitaar en zangles, en voorheen had ik 10 jaar lang Engelse les twee keer per week. Inmiddels ben ik klaar met deze Engelse cursus dus heb ik geen lessen meer.
In mijn vrije tijd kijk ik graag naar films, speel ik computer spelletjes, luister ik naar muziek, houd ik mij bezig met zingen en lezen of spendeer ik tijd met mijn vrienden. Ik heb een grote groep vrienden en als we samen zijn vinden we het leuk om samen te koken, dansen, films te kijken of uit te gaan naar feestjes of restaurants. Mijn vriendengroep is erg vrolijk en we zijn altijd aan het lachen.
Groetjes,
BeatrizTerug

Copyright Lyceum Schöndeln