Fabiënne van den Hombergh bij Talent & Co!

Bericht geplaatst op: 5-2-2018

L1 TV volgt jaar lang vijf jonge Limburgse talenten Multimediaal.

In het gebouw van L1 in Maastricht zijn gisteren de vijf talenten gepresenteerd voor het nieuwe Tv-programma Talent & Co, dat de regionale omroep van Limburg in november op de buis gaat brengen. De heer Koopmans, Gedeputeerde van de provincie Limburg, benadrukte tijdens de presentatie het belang van talentontwikkeling in Limburg. Naast de Provincie waren er vertegenwoordigers van de deelnemende Limburgse scholen, maar ook ondersteunende organisaties, zoals het Huis voor de Kunsten, de Kunstbende, het muziekstimuleringsprogramma DOOR! en de Stichting FSI.

De keuze welke talenten het komende jaar worden gevolgd, is gemaakt. Uiteindelijk waren er 20 geselecteerde kandidaten, maar er mogen maar vijf meedoen. Het gaat om Sino Schoonbrood (16 jaar) uit Simpelveld van het Grotius College (piano), Lotte Boonen (14 jaar) uit Borne van het Bonnefanten College (Dans), Tijn Bosch (13 jaar) uit Genhout van de Kunstbende (DJ), Pim Hesen (13 jaar) uit Broekhuizervorst van het Valuascollege (sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16 jaar) van het Schöndeln Lyceum (Dwarsfluit en Zang)). De kandidaten zijn voor het overgrote deel geworven onder de in Limburg bestaande cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

Oud-leerling Juul van den Brink heeft het portret van onze school verzorgd. Ben je benieuwd, klik dan snel hier.

Volg Fabiënne en het programma ook op Facebook!

L1 TV brengt vanaf eind november het programma op de buis. Het gaat over jong, ontluikend talent in Limburg. Talent & Co onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater van Kerkrade. Daar kunnen de talenten zich tijdens een slotavond aan een live publiek presenteren.
Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen beloond wordt met een waarderingsprijs, in de vorm van een coaching traject. Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf, in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten.
De website www.talentenco.tv is eveneens vanaf dit weekend online. De site wordt de uitvalsbasis voor de social media filmpjes die de talenten gaan maken. Het is de bedoeling om nog voordat de uitzendingen beginnen een community rond het programma op te bouwen. De jonge talenten spelen hier een belangrijke rol in. Bovendien brengt de site “het landschap” van talentontwikkeling in Limburg in beeld.
Het bijzondere aan Talent & Co is dat het Tv-programma laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Om die reden is er gekozen voor deze speciale doelgroep.
Het multimediale programma laat bovendien zien welke mogelijkheden Limburg biedt als het gaat om talentontwikkeling. Programma’s zoals het Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR!, Kunstbende Limburg, Popsport, Nu of Nooit en IBE. Besloten is om in eerste instantie te focussen op een viertal kunstdisciplines, te weten: muziek, dans, toneel en drama.