Koffieconcert 2018

Bericht geplaatst op: 9-1-2018

Koffieconcert 2018
Rond deze tijd van het jaar start altijd de voorbereiding voor een prachtige traditie binnen Lyceum Schöndeln. Ons Koffieconcert, gaat weer plaatsvinden, en wel voor de 29e keer.
Zondag 28 januari om 11.00u is onze aula omgevormd tot een volwaardige concertzaal. Vanaf 10.30u zal er bovendien koffie, thee of iets fris geschonken worden.
Zoals iedereen inmiddels weet is het Koffieconcert hét podium voor klassieke en andere akoestische klanken. Leerlingen, docenten en soms ook ouders treden voor het voetlicht.
Lyrische sonates, pittige etudes, fraaie klarinetconcerten, ontroerende liedjes, eigenzinnige arrangementen met een vocalgroepje enz. enz. Het kan allemaal.
Traditioneel openen de brugklassers met een speelstuk/lied. De leerlingen muziek uit de bovenbouw zullen het concert afsluiten.
Ook voor “zingende collega’s en zingende ouders”, is er wederom plek. Enerzijds natuurlijk als publiek om de leerlingen aan te moedigen, anderzijds wellicht dus als deelnemer.
Ook dit jaar zou het leuk zijn, wanneer “Het Gelegenheids Koffiekoor” weer zou kunnen optreden.
Heeft u dus enige affiniteit met zingen of misschien helemaal niet, maar lijkt u dit gewoon leuk, meldt u zich dan even, bij een van ondergetekenden. U gaat dan namelijk deel uit maken van het “Koffieconcertkoor 2018”!
We zullen één of twee niet te moeilijke meerstemmige werkjes uitvoeren en twee of drie keer kort maar krachtig repeteren.

Met vriendelijke, muzikale groet

Jos Helgers, j.helgers@mdw.lyceumschondeln.nl