Leerlingen verbeteren de Donderberg

Bericht geplaatst op: 27-11-2017

Het initiatief sluit aan op ontwikkelingen om het onderwijs aan te laten sluiten op de praktijk en op maatschappelijke thema’s. Door met hun leerlingen de Donderberg in te gaan, geven de drie middelbare scholen vorm aan deze ambitie. Zo’n 50 tot 80 leerlingen van BC Broekhin, Lyceum Schöndeln en Niekée starten op 30 november met een wandeling door de wijk onder leiding van wijkbewoners. Deze kennismaking is de opmaat voor hun eigen jeugdige wijkanalyse en het komen tot verbetervoorstellen. De verbeterplannen worden in april 2018 in het Limburgse gouvernement gepresenteerd aan een jury van wijkbewoners en wijkprofessionals. De insteek is dat succesvolle ideeën daarna door de leerlingen worden uitgevoerd, eventueel met hulp van professionele partijen in de wijk. Door dit project worden de leerlingen zich bewust van de wijk waarin ze wonen, naar school gaan of doorheen fietsen. En van het feit dat hun ideeën ertoe doen en ze de wereld dichtbij huis kunnen verbeteren.

Voor meer informatie en updates, bekijk www.donderbergroermond.nl of volg @DonderbergRoermond op Facebook.

Planning:

1. Kick off Jeugd-WOP Donderberg
Datum > 30 november 2017
Locatie > Jongerencentrum Gotcha!, Olieslagersstraat 631, 6044 TV Roermond
Programma >
13.30: opening door directie scholen en WOP
13.45: interview met rolmodellen uit de wijk die op de deelnemende scholen zaten
14.15: voorstelronde actieve wijkbewoners
14.30: startschot door wijkwethouder IJff, tevens voorzitter WOP Donderberg
14.40: wijkwandelingen in ca. 10 groepen met 5 tot 10 leerlingen o.l.v. wijkbewoners
15.45: leerlingen pitchen eerste bevindingen ‘op de zeepkist’
16.15: afsluiting