Traffic informers komen naar onze school

Bericht geplaatst op: 13-11-2017

Traffic Informers hebben door een verkeersongeval blijvend hersenletsel opgelopen. Zij geven voorlichting op middelbare en hogere scholen. Door hun persoonlijke verhaal hopen zij jongeren tussen 15 en 25 jaar bewust te maken van hun gedrag in het verkeer en de risico's die ze lopen, met name als beginnend bestuurder. Leerlingen worden zich bewust van de mogelijk ernstige gevolgen van een verkeersongeval. Ze krijgen inzicht in keuzes die ze zelf als beginnend bestuurder kunnen maken om de kans op een dergelijk ongeluk zo klein mogelijk te maken.

De Traffic Informer wisselt met de leerlingen ervaringen uit. Zijn of haar verhaal kan heftig zijn. Daarom is het goed wanneer u als ouder deze voorlichting thuis na bespreekt.

Mocht uw kind reeds ervaring hebben met (de gevolgen van) een ernstig verkeersongeval, dan dient hij/zij dit vooraf bij de mentor aan te geven. De mentoren zijn op de hoogte van de komst van de Traffic Informers en hebben hier aandacht voor.