Week van de Franse taal op Lyceum Schondeln

Bericht geplaatst op: 7-11-2017

De week van de Franse taal op Lyceum Schondeln:

Leerlingen leren een taal pas echt als zij die in een situatie buiten school moeten gebruiken. Bovendien ervaren de meeste leerlingen Frans als een moeilijke taal waarmee zij in het dagelijkse leven nauwelijks of niet in contact komen. Daarom organiseert de sectie Frans, in samenwerking met een Nederlands onderwijskundig bureau DBP-Taalstad, een bezoek aan Namen (België) voor alle leerlingen van HV3. Dit bezoek vindt plaats op 6, 7 of 9 november en duurt één dag voor elke klas.Villangues laat de leerlingen zien dat zij wel voldoende kennis hebben om in het Frans te kunnen communiceren in een authentieke omgeving (buiten de school). Het stimuleert hun creativiteit om een gesprek te voeren in een vreemde taal.

De reacties van de leerlingen zijn heel positief over. Uitspraken als ‘Wat een fijne excursie waar we echt iets aan hebben’, ‘Ik heb een thee in het Frans besteld en zij hebben mij begrepen’ en 'Ik dacht dat ik een slechter niveau had' spreken voor zich.

Op donderdag 9 november is het de landelijke dag van de Franse taal. Laten we dat samen vieren door bijvoorbeeld de kleuren bleu-blanc-rouge te dragen!

Veel plezier aan de leerlingen die nog naar Namen gaan deze week!

Les profs de français