Oorlog en mensenrechten project bij het JOC te Ysselsteyn

Bericht geplaatst op: 26-6-2017

Oorlog en mensenrechten project bij het JOC te Ysselsteyn

Wat houdt dit project in?
Het is een internationaal project vanuit het Jongeren OpleidingsCentrum in Ysselsteyn, gekoppeld aan de Duitse begraafplaats. Duitse aanmeldingen hebben ze al voor de weken van 9 tot en met 20 augustus maar ze willen hier zo graag Nederlandse jeugd van 12 – 15 jaar ook bij betrekken.

Wat kun je verwachten als je je aanmeldt?

Daarvoor worden de kinderen begeleid en krijgen ze gedurende een hele week:
- Overnachting in geweldig mooie chalets en volpension
- Een vol programma vol ontspanning (sport en spel) maar ook gesprekken aan het kampvuur, informele lezingen van oa Amnesty international en spellen die je dieper laten nadenken over waarom je een bepaalde mening hebt en waarop die gebaseerd is. Alles met het thema mensenrechten.
- Ook krijgen de kinderen uitleg over de begraafplaats en de achtergronden van de mensen die er liggen en er vinden ook onderhoudswerkzaamheden plaats.
- Verder is er een dagtocht naar Amsterdam met een bezoek aan het Anne Frank Huis
- Een dagtocht naar Den Haag met een bezoek aan het internationaal Gerechtshof en een
- Dagtocht naar Toverland.

Dit alles compleet voor 270 euro.

Het JOC is al blij met 7 Nederlandse aanmeldingen en bij voorkeur dan Limburgse aanmeldingen maar het mogen er ook gerust meer zijn.

Mocht je meer over dit project willen weten of jongeren kennen die zich graag willen aanmelden, stuur dan een mail naar mevrouw Tarcicia Voigt van het JOC. Haar mailadres is: tarcicia.voigt@volksbund.de

Meer informatie over de TRIMBOE: klik hier