Eerste Meesterproef Levensbeschouwingen succesvol afgerond

Bericht geplaatst op: 19-6-2017

Eerste Meesterproef Levensbeschouwingen succesvol afgerond

De eerste Meesterproef van Levensbeschouwingen voor de derde klassen is vrijdagmiddag 16 juni afgesloten met presentaties van een groepje leerlingen per HV3-klas in de raadszaal van het gemeentehuis Roermond in aanwezigheid van wethouder Smitsmans van Roermond en vertegenwoordigers van de maatschappelijke instellingen die een gastles hebben verzorgd. Dat waren Moveoo, de afdeling Budgetbeheer en Schuldhulpverlening van de gemeente Roermond, moedercentrum Maximina, de Kledingbank, de Voedselbank, Vincentius, de Wereldwinkel en de Stichting Lezen en Schrijven.

Centraal stond het thema Armoede, een vaak onzichtbaar probleem voor een groot aantal Roermondenaren. Leerlingen presenteerden wat ze geleerd hadden en kwamen met originele ideeën voor de betrokken organisaties.

De gemeente en organisaties reageerden positief. Wethouder Smitsmans zei de creativiteit en inzet van de leerlingen te waarderen en doordrong alle aanwezigen nog eens ervan hoe ingrijpend opgroeien in armoede kan zijn in je verdere leven. Ze gaf de leerlingen dan ook de boodschap mee om ook later, als zij dankzij een goede opleiding succesvol zouden zijn in hun leven, te blijven denken aan mensen die het minder hebben dan zij.

Meer informatie over de TRIMBOE: klik hier