Later begint nu

Bericht geplaatst:op 01-10-2019
Eerst heel algemeen; het kiezen van een nieuwe telefoon of hoe je je moet kleden voor de schoolfoto, maar gaandeweg de voorstelling landden we aan bij de profielkeuze. Hoe doe je dat? Je ouders hebben een mening, je vrienden willen dat je hetzelfde profiel kies als zij, vooroordelen van de verschillende profielen spelen een rol (“pretpakketten”, “nerds”).
De drie acteurs van het gezelschap hanteerden een hoog tempo en zochten vaak de interactie met de leerlingen, die daar op een uitermate positieve manier gretig op in gingen. Leren door, met en van cultuur! Dus ook tijdens deze “LOB-voorstelling”.

We zijn een cultuurprofielschool. We ontwikkelen waardevolle houdingen/competenties bij onze leerlingen. Nieuwsgierigheid, feedback, samenwerken, plannen, kennis vergaren, creativiteit. Overigens ook de competenties van ons Technasium.
Is dat te meten? Lang niet altijd in een cijfer. Is het zichtbaar bij de leerlingen die deze competenties al enkele jaren ontwikkelen? Ja!
Onze leerlingen gedroegen zich voorbeeldig tijdens de voorstelling met respect voor de spelers, ze gaven feedback, ze waren nieuwsgierig en duidelijk gewend om op gepaste wijze een voorstelling te ondergaan.
De acteurs waren na afloop zeer positief. “Op weinig scholen zijn de leerlingen zó betrokken”, “een feestje om op jullie school te mogen spelen”, aldus het gezelschap.
Wij zijn dan ook erg trots op onze leerlingen en dragen dat graag hier uit!

Miriam Eliasz, Pieter Steenvoorden

• decanaat voorstelling