Inloggen
Zoeken

Duits

Wie zich de Duitse taal eigen wil maken, hoeft de grens met onze oosterburen niet meer over te steken. Denk aan de vele Duitsers die in weekends, op vrije dagen en in vakanties naar de regio Roermond komen: winkelen in het Designer Outlet Center, recreëren op de Maasplassen of tuincentra en horecagelegenheden bezoeken. Welke richting je ook op wil:  toerisme, handel, bedrijfsleven of een baan bij de overheid, de Duitse taal is onontbeerlijk in deze en andere grensregio's. 

Op Lyceum Schöndeln richt het vak Duits zich op communicatie in de breedste zin van het woord: verstaan, begrijpen, spreken en schrijven.

In het tweede leerjaar maak je kennis met het vak Duits: je leert jezelf voor te stellen, eenvoudige zinnen te formuleren, zinnen te begrijpen en vragen te stellen in het Duits. Dit gaat vrij snel omdat je veel woorden leert en je je de regels van de Duitse taal eigen maakt.

Niet alleen met behulp van materialen zoals lesboeken, films en muziek zorgen we ervoor dat je je het Duits eigen maakt. Taal is boven alles mensenwerk en dit leer je het beste door het te spreken. Zo leer je op een andere manier meer over Duitsland, de geschiedenis, de cultuur en de mensen.
Copyright Lyceum Schöndeln